Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balf képes leírás - Fertő-tó.tlap.hu
részletek »

Balf - Fertő-tó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ferto-to.tlap.hu » Balf
Keresés
Találatok száma - 5 db
Balf

Balf

Balf, az ország legnyugatibb csücskében található, ahol a szubalpin klíma és a Balfi klíma találkozik a Fertő tó nádas, mocsaras, védett élővilágával. Fekvése: Soprontól délkeletre, 7 km távolságra fekvő település . Közel található a Fertő-tóhoz.

Balf - Wikipédia

Balf - Wikipédia

Sopron belvárosától 7 km távolságra délkeletre, a Fertő-tó mellett bújik meg ez az alig 1000 fős településrész, megőrizve eredeti falusias jellegét. Az 1199-ben keltezett oklevél Farkasd néven említi. 1278-ban már Wolf néven szerepel az írásokban A Fertő-tavi kerékpáros kirándulások magyarországi kiindulópontjaként ismeretes.

Gyógyfürdő Balf

Gyógyfürdő Balf

A Taposómedencében térdig érő hideg víz van, az alja kavicsággyal bélelt. Ebben kakasjárással kell körbejárni 2-3 percig, majd a lábat pihentetni, felmelegíteni, és a medencébe kétszer-háromszor vissza lehet menni. Az eljárás különösen javasolható visszérbetegségben szenvedők számára, de jól javítja a fáradt lábat és a lúdtalpat is.

Gyógyfürdő Kórház

Gyógyfürdő Kórház

Az Soproni Rehabilitációs Gyógyintézet balfi részlegén a mozgásszervi betegségben szenvedők kezelése és rehabilitációja folyik. A Reumatológiai Rehabilitációs Osztály 128 ággyal áll rendelkezésre.

Mindent Balfról

Mindent Balfról

Balf neve írásos emlékben először 1199-ben került először említésre Farkasd néven, a település 1999-ben ünnepelte fennállásának 800. évfordulóját. De bizonyítékaink vannak arról ásatások eredményeként, hogy ez a helység már korábban is létezett, gyógyhatású vizét már a rómaik is ismerték. A német népesség Wolf-ként említi, ebből származik a település mai neve: 1378-ban Bolf néven szerepel egy periratban, valószínűleg ebből alakult ki a mai Balf elnevezés.

Tuti menü