Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Aktív turizmus képes leírás - Fertő-tó.tlap.hu
részletek »

Aktív turizmus - Fertő-tó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ferto-to.tlap.hu » Aktív turizmus
Keresés
Találatok száma - 4 db
Biciklivel

Biciklivel

Családi programnak sem utolsó felkerekedni és egy hosszú hétvégét rászánni a Fertő-tó körüli kerékpártúrára. Kihívás, de a végén jóleső érzéssel lehet konstatálni: körbekerekeztük Közép-Európa harmadik legnagyobb tavát. Két gyerekkel a nyakunkban mi is nekivágtunk, hogy lássuk, sógoréknál mitől működik jobban a kerékpáros turizmus.

Kerékpárral a Fertő tó körül

Kerékpárral a Fertő tó körül

Szeptember első hétvégjét ismét a kerékpárok nyergében töltöttük, ezúttal a Fertő-tavat vettük célba. A létszám végül csak 6 fős lett, de így is remekül szórakoztunk. Jobbról balra: Balázs, Nándi, Gábor, Márti, Viola, és én (Árpesz - a fotós aki a képen nincs rajta), így verődtünk össze 17:38-ra a Keletibe. Nándi ugyanis ekkor érkezett meg utolsóként, de még épp időben. Ekkora már az első kocsiban voltunk a kerékpárszállító részlegen.

Két keréken a Fertő-tó körül

Két keréken a Fertő-tó körül

Az utóbbi években nálunk is egyre többen ülnek szabadidejükben biciklire, de számuk meg sem közelíti az ausztriai kerékpárosokét. Igaz, könnyű a sógoroknak, hisz az elmúlt évtizedben változatos kerékpárút-hálózatot építettek ki. A hegyesebb vidékeken teljesítmény túrákat, máshol könnyed testmozgással egybekötött kirándulásokat kínálnak a bicikliseknek. Érdemes felkeresni tőlünk is az egyik legnépszerűbb útvonalat, amelyik a Fertő-tó környékét hálózza be. A tó osztrák oldalát körbefutó B 10-es jelölésű kerékpárút egy részét eleve a bicikliseknek építették, máshol az aszfaltozott dűlőutakat jelölték ki erre a célra. A települések belterületén a megszélesített járdákra vagy csendes mellékutcákba terelik a kétkerekűeket. Az elágazókban aszfaltra festett nyilak és zöld színű információs táblák segítik az eligazodást.

Szörfözés

Szörfözés

Jó szélben úgy 20, maximum 25 szörfös van... Néha osztrákok is... Jönnek az olcsó sörre..:-))) Két irányzat alakult ki, kb. 50% camberes vityó+szlalom deszka kombinációval nyomja, 40% 100 liter körüli freestyle géppel, a maradék pedig csak akkor jön, ha lehet használni a 70 liter + 4.5 m2 combot, és ők se hiányoznak túl sokszor. Jó szél esetén a kájtosok is felbukkannak, igaz nem túl sűrűn, meg nem is ez a jellemző. A helyiek nagyon kedvesek és segítőkészek az idegen szörfösökkel, legalábbis én így tapasztaltam. Ha valami új cucra, vagy akár egy szkegcsavarra támad gusztusunk, akkor a soproni szörfboltos, Farkas Lacika (NP ProShop) örömmel áll mindenki rendelkezésére. Jó szél esetén általában otthagyja a pultot és akkor a parton pöröghet a biznisz. Van jó pár freestyle guru is, csak tátom a számat néha...

Tuti menü