Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fertő-tavi cikkek képes leírás - Fertő-tó.tlap.hu
részletek »

Fertő-tavi cikkek - Fertő-tó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ferto-to.tlap.hu » Fertő-tavi cikkek
Keresés
Találatok száma - 6 db
 Fertő-tó hidrológiai és vízkémiai állapota

Fertő-tó hidrológiai és vízkémiai állapota

A Fertő-tó valószínűleg a pleisztocén utolsó interglaciálisában tektonikai süllyedéssel keletkezett, s vált a Hanság-medencével együtt lefolyástalan területté. A XX. század elejéig a tó vízháztartását a vízgyűjtő hidrológiai és morfológiai paraméterei, mint természetes tényezők határozták meg. E tényezők együttes hatására sokszor szélsőséges vízszintek is kialakultak, az évszázadok során a tó többször kiszáradt, s árvizei katasztrofális elöntéseket okoztak. Legutóbb az 1860-as évek rendkívül aszályos időjárásának hatására száradt ki a meder.

Élőhelyeket rehabilitálnak a Fertő tó vidékén

Élőhelyeket rehabilitálnak a Fertő tó vidékén

Komplex élőhely-rehabilitációs program kezdődött a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban, amelyet 368 millió forinttal támogat az Európai Unió és a magyar állam. A Hanságban, a Fertő vidékén és a soproni hegyekben megvalósuló beruházásokkal a különböző fajok korábban megszűnt élőhelyeit rekonstruálják, s ezzel hozzájárulnak életesélyeik növeléséhez.

Fertő tó, mint díszvendég

Fertő tó, mint díszvendég

A Budapesti Vásárközpontban került megrendezésre március elején a Boat Show elnevezésű kiállítás és vásár. Az idei díszvendég a Fertő tó volt. A Boat Show egy időben került megrendezésre az Utazáskiállítással és a Bringaexpoval. A Fertő tó díszvendéghez illően, a Fertő tavi Vitorlás Szövetség segítségével és a szövetség tagjainak lelkes munkájának köszönhetően, több mint 25 négyzetméteres, színvonalas standdal jelent meg.

Milliárdos projekttel lassítják a Fertő-tó öregedését

Milliárdos projekttel lassítják a Fertő-tó öregedését

A Fertő-tó természetes elöregedési folyamatainak lassítására 1 milliárd forintos projektet valósít meg uniós támogatással a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága és az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.

Repülőhalak a Fertő-tónál!

Repülőhalak a Fertő-tónál!

A Burgenlandban, a St.Margarethen és Rust között, a Fertő tó közelében fekvő, korábban Meseparkként ismert létesítmény a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően valódi családi parkká nőtte ki magát. A szabadidőpark mára a hazai utazóközönség körében is népszerű vidámparkként és állatkertként is működik. A létesítmény idén a 44. szezonját kezdi.

Sztyeppetó Burgenlandban

Sztyeppetó Burgenlandban

Legjobb, ha az ember ilyenkor, nyár közepén látogat el valamelyik közeli nemzeti parkba. Ausztriában ilyenből hat is létezik, s mindegyik mást kínál. A nemzeti parkok különösen új életre keltek a határok megnyitása után.

Tuti menü