Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fertőd képes leírás - Fertő-tó.tlap.hu
részletek »

Fertőd - Fertő-tó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ferto-to.tlap.hu » Fertőd
Keresés
Találatok száma - 4 db
A magyar Versailles

A magyar Versailles

Nevét a mocsaras, agyagos, sáros hely jelentésű 'fertő' szóról kapta, ennek megfelelően felületének legnagyobb része náddal benőtt. A Fertő-tó lefolyástalan, csak a Vulka-folyó táplálja, így vize erősen lúgos és sós, de ugyanezért az iszapja gyógyhatású.

Esterházy-kastély

Esterházy-kastély

Amit a császár megtehet, azt én is megtehetem!' E mondat jegyében épült fel az ország legnagyobb és legfényűzőbb barokk-rokokó kastélya a Fertő-tó nádrengeteggel szegélyezett lápos, vadban gazdag vidékén. A kastélyegyüttes kiépítése és fénykora Esterházy Fényes' Miklós herceghez kötődik, aki 1762-től haláláig, 1790-ig folyamatosan építkezett, hogy létrehozza az uralkodói udvarokhoz mérhető rezidenciáját, s ahol mindennaposak voltak fényűző ünnepségek. Eszterházán nemcsak a korszak magas rangú családjai látogattak el, hanem Mária Terézia császárnő-királynő is vendégeskedett.

Fertőd Város hivatalos honlapja

Fertőd Város hivatalos honlapja

Fertőd a muzsika városa. Ezt a címet méltán érdemelte ki, hiszen az Esterházy-család által alkalmazott Joseph Haydn (1732-1809), a zenetörténet utolsó udvari zeneszerzője közel két évtizedes - munkásságának nagyon értékes korszakát - töltötte az egykori Eszterházán a Muzsikaház lakójaként.

Fertődi Kirándulás

Fertődi Kirándulás

Fertőd és környéke annyi látnivalót kínál az ide érkezőknek, hogy akár több napot is el lehet tölteni a környék felfedezésével. A leghíresebb látnivaló a fertődi Esterházy-kastély, amely Magyarország leghatalmasabb kastély-együttese.

Tuti menü