Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fertőhomok képes leírás - Fertő-tó.tlap.hu
részletek »

Fertőhomok - Fertő-tó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ferto-to.tlap.hu » Fertőhomok
Keresés
Találatok száma - 4 db
Fertőhomok - Tájház

Fertőhomok - Tájház

A magyarországi Fertő - part egyik legtakarosabb települése Soprontól 16 km - re a Fertő - Hanság Nemzeti Park területén található, melyet az UNESCO 2001.december 16 - án vett fel a Világörökségi Listára.

Fertőhomok - Wikipédia

Fertőhomok - Wikipédia

Első írásos említése 1274-ben Praedium Humuky néven történt Csák bán és testvéreinek osztályos egyezségében. 1280-ban Csák bán fiai elzálogosították Homok nevű birtokukat az Osl nemzetségbeli Péter fiainak. 1359-ben a Kanizsayak ágához tartozó István zágrábi püspök elfoglalta és feldúlta Homokot. 1411-től a Kanizsayaké volt a falu. 1454-ben Kertesi Vaytracher Konrád és Hofi Gyles kifosztották és felégették Homokot. 1520-tól horvátok települtek be a falu elhagyott jobbágytelkeire. 1536 körül a Nádasdyak birtokába kerül, majd a Wesselényi-féle összeesküvés leleplezése után a Draskovics, illetve a Széchenyi grófoké volt.

Fertőhomok képekkel

Fertőhomok képekkel

A Fertő-tó déli partján fekszik az 561 lakosú település. A környező városok és csodálatos természet jó kirándulási lehetőségeket kínálnak az idelátogatóknak: Sopron, Fertőd, Ausztria. A Tájházban helytörténeti gyűjtemény tekinthető meg.

Fertőhomoki séta

Fertőhomoki séta

Fertőhomok ma 500 fős kistelepülés. A település fő vonzerejét az elhelyezkedése, - Soprontól 16 km-re, Fertődtől és Nagycenktől 7 km-re található, a közelben 4 határátkelővel - és a település nyugalma, rendezettsége, tisztasága, nem utolsósorban vendégszeretete jelenti.

Tuti menü