Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hegykő és Saród képes leírás - Fertő-tó.tlap.hu
részletek »

Hegykő és Saród - Fertő-tó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ferto-to.tlap.hu » Hegykő és Saród
Keresés
Találatok száma - 6 db
Ferenczi József Alkotótábor

Ferenczi József Alkotótábor

Az alkotótábor a pedagógus Ferenczi - házaspár hagyományteremtő gondolata alapján, a sarródi Polgármesteri Hivatal támogatásával 1992. évben kezdte meg működését. Ferenczi József festőművész és rajztanár, mint az alkotótábor művészeti vezetője, az alábbi célokkal indította el ezt a szép kezdeményezést:

Gyógyfürdő

Gyógyfürdő

A hegykői termálvíz igen sok oldott anyagot tartalmazó nátrium-kloridos alkáli-hidrogénkarbonátos jellegű, kissé kemény, fluoridos, kénes gyógyvíz, melynek jelentős a jodid tartalma. 55 °C hőmérséklettel 1434 méteres mélységből hozzuk a felszínre.

Hegykő hivatalos honlapja

Hegykő hivatalos honlapja

A község első írásos emléke Igku néven 1262 - ből származik, amely pogány áldozati kőre utal. A történelem folyamán a település többféle elnevezésen találkozhatunk: Villa Igku, Cives de Igku, Hydku, Heghkw.

Hegykő látnivalói

Hegykő látnivalói

A hegykőiek a 16-17. században halászattal foglalkoztak. Később a földművelés került előtérbe. Az 1900-as évek végéig zöldségtermesztéséről volt híres a falu. Napjainkban gyógyvizes termálfürdőjéről híres. A kedvező földrajzi elhelyezkedés, a tiszta levegő, a nyugodt, szép környezet vonzó idegenforgalmi hellyé tette Hegykőt. Az üdülőfalu a Világörökség címmel kitüntetett Fertő-táj legdinamikusabban fejlődő települése. Hegykő a gyógyfürdőn kívül még sok látnivalót és érdekes, egyedi kikapcsolódási lehetőséget kínál az ide látogatóknak. A Szent Mihály templom, az út mellett felállított kőszobrok, a Hősök Kertje, a Szent Kő a falu történelmi múltjáról mesélnek. Az aktív pihenést kedvelők a séta, a kocogás, a gyalogtúra, a nordic walking közül választhatnak kedvük szerint. Szerencsét próbálhatnak a horgásztó partján, fürödhetnek a Fertő tóban vagy a termálfürdő vizében, és kipróbálhatják a vízi sportokat is.

Sarród Infó

Sarród Infó

Sarród falu Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén, a Fertő és a Hanság között található. Közigazgatásilag három település alkotja: Sarród, Nyárliget, Fertőújlak, mindhárom település, kultúrtáj kategóriában, elnyerte a Világörökség megtisztelő címet.

Termálfürdő

Termálfürdő

A Hegykői Termálfürdő hat hektáros területen, szép természeti környezetben, fedett és nyitott medencéivel várja vendégeit a Fertő-Hanság Nemzetei Park közvetlen szomszédságában. Az egész évben nyitvatartó fürdő medencéit az 1434 méter mélyről feltörő 56°C fokos hőmérsékletű forrás táplálja. A termálvizet 2004-ben gyógyvízzé minősítették.

Tuti menü