Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fertő-tó linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Esterházy - Fertőhomoki [2. oldal]
részletek »

Fertő-tó képes leírás: Esterházy - Fertőhomoki [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ferto-to.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 95 db
Esterházy-kastély

Esterházy-kastély

Amit a császár megtehet, azt én is megtehetem!' E mondat jegyében épült fel az ország legnagyobb és legfényűzőbb barokk-rokokó kastélya a Fertő-tó nádrengeteggel szegélyezett lápos, vadban gazdag vidékén. A kastélyegyüttes kiépítése és fénykora Esterházy Fényes' Miklós herceghez kötődik, aki 1762-től haláláig, 1790-ig folyamatosan építkezett, hogy létrehozza az uralkodói udvarokhoz mérhető rezidenciáját, s ahol mindennaposak voltak fényűző ünnepségek. Eszterházán nemcsak a korszak magas rangú családjai látogattak el, hanem Mária Terézia császárnő-királynő is vendégeskedett.

Évezredek a Borostyánkő út mellett

Évezredek a Borostyánkő út mellett

Itt látható a világon szinte egyedülálló kora vaskori lelet, a napkorong, melynek eredeti funkcióját csak feltételezik a régészek. Látogatóink megcsodálhatják az illírek fekete rovásdíszes halotti urnáit, a tűzikutyákat, a kelták pénzeit és ékszereit. A római kori anyag is nagyon gazdag, főleg borostyánkő ékszerek és arany-ezüst használati tárgyak villantják fel a hajdani gazdagságot.

Fél kör a Fertő tó körül

Fél kör a Fertő tó körül

Nyugat felé indultunk. Az első falu, Fertőszéplak már teljesen egybenőtt Fertőddel, aki nem figyel észre sem veszi, hogy másik helységben van. A templomnál a bicikliút elkanyarodik a főútról és kisebb utcákon vezet ki egészen a falu végéig. Mostanában aszfaltozták ezeket az utcákat. A falu után van egy kis emelkedő, de nem kell megijedni tőle, nem ez lesz a jellemző, a dombtetőről pedig jól be lehet gurulni a következő faluba.

Ferenczi József Alkotótábor

Ferenczi József Alkotótábor

Az alkotótábor a pedagógus Ferenczi - házaspár hagyományteremtő gondolata alapján, a sarródi Polgármesteri Hivatal támogatásával 1992. évben kezdte meg működését. Ferenczi József festőművész és rajztanár, mint az alkotótábor művészeti vezetője, az alábbi célokkal indította el ezt a szép kezdeményezést:

Fertő Hanság Nemzeti Park

Fertő Hanság Nemzeti Park

Nemzeti Parkunk a vele összefüggő ausztriai nemzeti parkkal együtt 1991 óta az IUCN (International Union for Conservation of Nature and Natural Resources Nemzetközi Természetvédelmi Unió) által elismert, védelmi zónák szerint kezelt terület, amelynek magva a legnyugatibb eurázsiai sztyepptó, a Fertő. Kiemelkedően értékes növény és állatvilága miatt 1977-óta a Fertő-tó hazai részén 1976-óta pedig a Hanságban e vidék tájvédelmi körzeti rangot kapott.

Fertő tó, mint díszvendég

Fertő tó, mint díszvendég

A Budapesti Vásárközpontban került megrendezésre március elején a Boat Show elnevezésű kiállítás és vásár. Az idei díszvendég a Fertő tó volt. A Boat Show egy időben került megrendezésre az Utazáskiállítással és a Bringaexpoval. A Fertő tó díszvendéghez illően, a Fertő tavi Vitorlás Szövetség segítségével és a szövetség tagjainak lelkes munkájának köszönhetően, több mint 25 négyzetméteres, színvonalas standdal jelent meg.

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Magyarország és Ausztria határán fekvő Fertő-Hanság Nemzeti Park a természet ritka szép szigete Magyarország nyugati kapujában. Az egykor hatalmas mocsár- és lápvilág táji jellegzetességei, egyedülálló növény- és állatvilága, nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyei, néprajzi és kultúrtörténeti értékek menedékhelyei révén, felkerült a világörökség listájára. A lenyűgöző természeti és kultúrtörténeti értékeket a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága őrzi a Bakonyaljától a Soproni-hegységig, a Dunától a rábaközi rétekig, tölgyesekig.

Fertő-part

Fertő-part

A magyarországi Fertő-táj elkülöníthető részletei a Fertőmelléki-dombsor; maga a 75 km2-es, 88%-ban elnádasodott tó a határtól a domblábi rétekig; s a Hegykőtől-Sarródig terjedő szikes rétek, puszták, nádasok világa, amely tulajdonképpen a Fertő-zug dél-keleti csücske, s átmenetet alkot a Hanság felé.

Fertő-tó szállásai

Fertő-tó szállásai

Fertő-tavi szállását keresse a SzállásKérés.hu belföldi szálláskereső, szállás ajánlatkérő és szállásfoglaló portál adatbázisában mely már több mint 3300 szálláshely ajánlatát tartalmazza. A Fertő-tavi szállások mindegyikere rendelkezik részletes leírással, sok fénykép és esetleg videó mutatja be a szállásokat az érdeklődők számára. A szálláskeresőben szűrhetőek a Szép Kártyás fertő-tavi szállások, illetve lehetséges a szálláshely felszereltsége, szolgáltatásai alapján is szűkíteni a találati listát. A Fertő-tó szálláskeresője = SzállásKérés

Hirdetés
Fertőboz - Wikipédia

Fertőboz - Wikipédia

Magyarország észak-nyugati részén, az Alpokalján, Soprontól 12 km-re, a Fertő mellett helyezkedik el. A Fertő-Hanság Nemzeti Park része, gazdag növény és állatvilág jellemzi. Győr-Moson-Sopron megye egyik legszebb részén, a Fertő déli partját övező dombsor és a fertői nádas között helyezkedik el.

Fertőbozról

Fertőbozról

284 lakosú község Soprontól 12 km-re a Fertő partján. A község déli oldalán, a dombtetőn emelkedik a Gloriette, kör alakú, kora klasszicista stílusú kilátócsarnok, ahonnan remek látvány nyílik a tóra. Az épületet Széchényi Ferenc emeltette József nádor 1801. évi látogatása alkalmából.

Fertőd Város hivatalos honlapja

Fertőd Város hivatalos honlapja

Fertőd a muzsika városa. Ezt a címet méltán érdemelte ki, hiszen az Esterházy-család által alkalmazott Joseph Haydn (1732-1809), a zenetörténet utolsó udvari zeneszerzője közel két évtizedes - munkásságának nagyon értékes korszakát - töltötte az egykori Eszterházán a Muzsikaház lakójaként.

Fertődi Kirándulás

Fertődi Kirándulás

Fertőd és környéke annyi látnivalót kínál az ide érkezőknek, hogy akár több napot is el lehet tölteni a környék felfedezésével. A leghíresebb látnivaló a fertődi Esterházy-kastély, amely Magyarország leghatalmasabb kastély-együttese.

Fertőhomok - Tájház

Fertőhomok - Tájház

A magyarországi Fertő - part egyik legtakarosabb települése Soprontól 16 km - re a Fertő - Hanság Nemzeti Park területén található, melyet az UNESCO 2001.december 16 - án vett fel a Világörökségi Listára.

Fertőhomok - Wikipédia

Fertőhomok - Wikipédia

Első írásos említése 1274-ben Praedium Humuky néven történt Csák bán és testvéreinek osztályos egyezségében. 1280-ban Csák bán fiai elzálogosították Homok nevű birtokukat az Osl nemzetségbeli Péter fiainak. 1359-ben a Kanizsayak ágához tartozó István zágrábi püspök elfoglalta és feldúlta Homokot. 1411-től a Kanizsayaké volt a falu. 1454-ben Kertesi Vaytracher Konrád és Hofi Gyles kifosztották és felégették Homokot. 1520-tól horvátok települtek be a falu elhagyott jobbágytelkeire. 1536 körül a Nádasdyak birtokába kerül, majd a Wesselényi-féle összeesküvés leleplezése után a Draskovics, illetve a Széchenyi grófoké volt.

Fertőhomok képekkel

Fertőhomok képekkel

A Fertő-tó déli partján fekszik az 561 lakosú település. A környező városok és csodálatos természet jó kirándulási lehetőségeket kínálnak az idelátogatóknak: Sopron, Fertőd, Ausztria. A Tájházban helytörténeti gyűjtemény tekinthető meg.

Fertőhomoki séta

Fertőhomoki séta

Fertőhomok ma 500 fős kistelepülés. A település fő vonzerejét az elhelyezkedése, - Soprontól 16 km-re, Fertődtől és Nagycenktől 7 km-re található, a közelben 4 határátkelővel - és a település nyugalma, rendezettsége, tisztasága, nem utolsósorban vendégszeretete jelenti.

Tuti menü