Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fertő-tó linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Patonai - Szent [5. oldal]
részletek »

Fertő-tó képes leírás: Patonai - Szent [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ferto-to.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 95 db
Patonai Panzió

Patonai Panzió

Fertődön, a Fertő - Hanság Nemzeti Park közvetlen szomszédságában, a fertődi Esterházy Kastély épületegyüttesének szívében épült új panziónkban, családias környezetben várjuk aktív és passzív pihenésre vágyó vendégeinket. Az épület földszintjén található egy kávézó, ahol a reggelit és igény esetén a vacsorát tálaljuk.

Podersdorf am See

Podersdorf am See

Kora tavasztól késő őszig pezsgő élet folyik a tó parton, vízi sportokra, kellemesek fürdőzésekre csábít. A település strandja 1,4 km hosszan terül el, és sekély parti területe kiválóan alkalmas gyermekek számára. Podersdorf am See számos Fertő-tavi rendezvény helyszíne. A városka egyik nevezetessége a látogatható szélmalom.

Rábensteiner Apartman - Panzió

Rábensteiner Apartman - Panzió

Fertőd legújabb panziójában 10 szobával és 2 apartmannal várjuk Önt, családját és barátait egy-két éjszakára vagy hosszabb időre, hogy jól érezze, kipihenje magát nálunk. Az apartmanok 2 szobásak teljesen felszerelt konyhával, fürdőszobával rendelkeznek.

Regina Apartman

Regina Apartman

Vendégházunk Hegykőn, Soprontól 20 km-re, a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén található. A község jelentős vonzereje az egész évben nyitva tartó termálfürdő. A Fertő-tó körüli kerékpárút végighalad a községen. A falu határán található horgásztó kellemes kikapcsolódást kínál a horgászni vágyóknak.

Repülőhalak a Fertő-tónál!

Repülőhalak a Fertő-tónál!

A Burgenlandban, a St.Margarethen és Rust között, a Fertő tó közelében fekvő, korábban Meseparkként ismert létesítmény a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően valódi családi parkká nőtte ki magát. A szabadidőpark mára a hazai utazóközönség körében is népszerű vidámparkként és állatkertként is működik. A létesítmény idén a 44. szezonját kezdi.

Sára - Lux Apartman

Sára - Lux Apartman

Apartmanunk 2008-ban épült Fertőd szomszédságában Nyárligeten. A világörökség részét képezô Fertő-Hanság Nemzei Park területén, a Fertő-tavat megkerülô kerékpárút mellett (az ausztriai határátkelôtôl 3 km-re) találató.

Sarród Infó

Sarród Infó

Sarród falu Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén, a Fertő és a Hanság között található. Közigazgatásilag három település alkotja: Sarród, Nyárliget, Fertőújlak, mindhárom település, kultúrtáj kategóriában, elnyerte a Világörökség megtisztelő címet.

Sopron

Sopron

Sopron Magyarország nyugati határa mellett, az Alpokalján, Bécstől 60 km-re, Budapesttől 220 km-re található. A város a Soproni-hegység és a Fertő-tó melletti Balfi-dombság között, az Ikva patak völgyében fekszik. A környék mikroklímája kedvez a bortermelésnek: Sopron a kékfrankos fővárosa. A város területe 16.906 hektár, lakóinak száma 57.210 fő.

Sopron és a soproni vár története

Sopron és a soproni vár története

A Soproni.medence másfél kilométer széles sávja és a környező domb- és hegyvidék kedvező földrajzi fekvésénél fogva már régóta emberlakta terület. Kr.e. a VI-V. évezredben már lakott területek találhatók a város létesítésének későbbi alapját képező Borostyánkőút környékén.

Hirdetés
Sopron látnivalói

Sopron látnivalói

Storno-ház, Sopron Sopron - Nyárra megújul és interaktívvá válik Sopron egyik legérdekesebb kiállítása a Storno-ház, mely Storno Ferenc kéményseprő-családból származó művész nevéhez fűződik. Tűztorony A tűztorony Sopron jelképe, az ország egyik legismertebb épülete. Pékmúzeum, Sopron A külvárosi területeket őstermelő gazdapolgárok és kézművesek lakták. Erdészeti, Faipari és Földméréstörténeti Gyűjtemény, Sopron Sopron - Az Erdészeti, Faipari és Földméréstörténeti Gyűjtemény majdnem teljes egésze Selmecbányáról, az egyetem elődjétől származik. Fabricius-ház, Sopron Sopron - A Fabricius-ház egyik érdekessége, hogy a ház alatt római fürdő maradványaira leltek a régészek. A XIV. században a telken két ház állt, a hátulsó épület már akkor két emeletes volt. Patikamúzeum - Sopron A régi gyógyszerkiadó helyiség berendezése a XIX. századból származik. Scarbantia fóruma, Sopron Sopron - Az egykori Római Birodalom Pannónia provinciájának egyik határállomása Scarbantia, a mai Sopron, volt. Kiemelt szerepét a Borostyánkő út, mint fontos kereskedelmi útvonal, menti fekvésének köszönhette.

Soproni kirándulás

Soproni kirándulás

Most hunyja le a szemét néhány percre, és képzelje el, amint egy rövid időre kiszakad a hétköznapok könyörtelen világából! Egy nyitott elektromos kisbusz kényelmes bőrülésén ül. Sopron nevezetességei közel kerülnek Önhöz. A hangszóróból áradó lágy hang ismerteti a látnivalókat.

Soproni Múzeumok

Soproni Múzeumok

Sopron a múzeumok városa, múzeumváros. Mennyire találó ez a megállapítás! A belső városrész kanyargós utcái, hangulatos terei, házainak boltíves kapui, míves erkélyei, műemlékei, középületei és az elő-elő bukkanó városfalai egyedülálló művészeti egységet alkotnak. Magyarország műemlékekben második leggazdagabb városaként méltán kapta meg 1975-ben a Műemlékvédelmi Európa Díj aranyérmét.

Storno Ferencről

Storno Ferencről

A soproni városházával szemben a festői piac egyik sarkán áll a Storno-ház. A XVII. századbeli érdekes renaissance-stílű épületben egykor sűrűen fordultak meg műtörténetírásunk régebbi művelői. De ma is szívesen keresi föl minden műbarát, kit útja Sopronba, ez eleven életű s régi emlékekben gazdag határszéli városunkba vezet. Id. Storno Ferenc, e ház nemrégiben elhunyt ura, építő- és festőművész, egyike volt első mestereinknek, akik régi művészetünk emlékeinek föntartásával és helyreállításával kellő színvonalon álló tudással és ízléssel foglalkoztak.

Szállás

Szállás

Borkóstolás, étterem, fodrászat, fürdőszobás vagy zuhanyozós szobák, grillezőhely, Internet hozzáférés, központi széf, manikűr, pedikűr, nemdohányzó szobák, reggeli, szauna, szolárium, TV a szobában, úszómedence, wellness szolgáltatások, családbarát, kisállat bevihető, bababarát, mozgássérültek részére megközelíthető, üdülési csekk elfogadás.

Szálláskereső Fertődőn

Szálláskereső Fertődőn

A város a Fertő-tó közelében, Süttör és Eszterháza községek összevonásával jött létre. Évente több százezer turista látogatja: az Eszterházy-kastély, a -magyar Versailles- Magyarország egyik legszebb barokk kastélyegyüttese. A kastély 1764-1766 között barokk stílusban épült, herceg Esterházy Miklós elképzelése szerint, aki nem formailag szerette volna a versaillesi kastély mintáját követni, hanem ahhoz hasonlóan a kulturális és m?vészeti élet központjának szánta.

Széchenyi-kastély

Széchenyi-kastély

A barokk kastély építészeti szempontból is érdekes. Kiemelt jelentőségét azonban az adja, hogy itt élt a 'legnagyobb magyarként' tisztelt Széchenyi István. A kastély ma emlékmúzeum.A kastély 1750 körül épült, 1800-ban Ringer József, 1840-ben pedig Hild Ferdinánd tervei alapján jelentősen átépítették.

Szent András templom

Szent András templom

A Fertő-tó déli partja melletti Hidegség középkori eredetű plébániatemploma a falu feletti dombon áll. Román kori része - a rotunda - több átalakítás ellenére Nyugat-Magyarország egyik kiemelkedő értékű műemléke, részint építészettörténeti jelentőségét, részint az apszisában megmaradt falképeit tekintve. Az eredetileg szabadon álló, 30-40 főt befogadó rotunda építészeti kialakítása különleges, mert a belül köralaprajzú főteret és a szintén körívvel szerkesztett patkó alaprajzú apszist négyszögűre falazott hasábokba foglalták be.

Tuti menü