Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fertő-tó linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Szent - ''Évfordulós'' [6. oldal]
részletek »

Fertő-tó képes leírás: Szent - ''Évfordulós'' [6. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: ferto-to.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 95 db
Szent Mihály templom

Szent Mihály templom

A Szent Mihály tiszteletére szentelt templomot a XIII. században román stílusban kezdték építeni, de a XV. században gótikussá építették át. Mai alakját az 1800-as években végzett neogótikus rekonstrukció formálta. XV. századi szobrot, falképeket is őriz. A nyugati homlokzaton emelkedő torony alsó szintje jól láthatóan középkori, viszont a bejárat béllete és kerete XIX. századi, mint a felső szint a nagy kőrácsos és csúcsíves ablakokkal és kőcsipkés körbefutó erkéllyel. A hajó ritmusát adó támpillérek is középkoriak.

Szentmargitbánya

Szentmargitbánya

A környezetéből kissé kiemelkedő dombon, a falu főterén áll a Keresztelő Szent János plébániatemplom. Eredetileg gótikus, amit az egyik oszlopon található 1497-es évszám is megerősít. Ebből az időből származik a templom kőből faragott szószéke is. Az épületet 1960-ban modern stílusban átépítették, s csak részei utalnak a korábbi időszakaira.

Szörfözés

Szörfözés

Jó szélben úgy 20, maximum 25 szörfös van... Néha osztrákok is... Jönnek az olcsó sörre..:-))) Két irányzat alakult ki, kb. 50% camberes vityó+szlalom deszka kombinációval nyomja, 40% 100 liter körüli freestyle géppel, a maradék pedig csak akkor jön, ha lehet használni a 70 liter + 4.5 m2 combot, és ők se hiányoznak túl sokszor. Jó szél esetén a kájtosok is felbukkannak, igaz nem túl sűrűn, meg nem is ez a jellemző. A helyiek nagyon kedvesek és segítőkészek az idegen szörfösökkel, legalábbis én így tapasztaltam. Ha valami új cucra, vagy akár egy szkegcsavarra támad gusztusunk, akkor a soproni szörfboltos, Farkas Lacika (NP ProShop) örömmel áll mindenki rendelkezésére. Jó szél esetén általában otthagyja a pultot és akkor a parton pöröghet a biznisz. Van jó pár freestyle guru is, csak tátom a számat néha...

Sztyeppetó Burgenlandban

Sztyeppetó Burgenlandban

Legjobb, ha az ember ilyenkor, nyár közepén látogat el valamelyik közeli nemzeti parkba. Ausztriában ilyenből hat is létezik, s mindegyik mást kínál. A nemzeti parkok különösen új életre keltek a határok megnyitása után.

Termálfürdő

Termálfürdő

A Hegykői Termálfürdő hat hektáros területen, szép természeti környezetben, fedett és nyitott medencéivel várja vendégeit a Fertő-Hanság Nemzetei Park közvetlen szomszédságában. Az egész évben nyitvatartó fürdő medencéit az 1434 méter mélyről feltörő 56°C fokos hőmérsékletű forrás táplálja. A termálvizet 2004-ben gyógyvízzé minősítették.

Ujvári Panzió

Ujvári Panzió

Panziónk, a csodálatos Fertő-Hanság Nemzeti Parkba vezető út mentén, Fertőd centrumában, az Esterházy kastélytól 400-m-re, zöld övezetben található, melyet gondozott, parkosított kert egészít ki. (A Fertő Táj a Világörökség része). 2 és 3 ágyas szobáink hangulatosan berendezettek, minden szobához fürdőszoba, színes Tv, tartozik. Látogatóinknak saját zárt parkolónkban biztosítunk gépjármű elhelyezést.

Üdvözöljük a Fertő-tónál

Üdvözöljük a Fertő-tónál

A Fertő tó Ausztria legkeletebbi tartományában található. Az évi több mint 2000 napos órájával Ausztria legkedveltebb pihenőrégiói közé tartozik a sztyeppetót övező tájegység. Legyen szó akár sportról, kultúráról, természetről, borról vagy akár kulináris élvezetekről - az UNESCO világörökségei közé tartozó Neusiedler See tájegységében mindenki megtalálja azt, ami felejthetetlenné teszi a tökéletes nyaralást.

Vasúti lámpamúzeum

Vasúti lámpamúzeum

Haragovics József vasúti lámpákból álló magán gyűjteményét tekinthetik meg a látogatók Fertőszéplakon, a múlt század elején épült tornácos parasztházban. Régi korok szépségét idézik a különleges lámpák, amelyek 22 ország különféle vasútjain voltak használatosak. 251 db különböző lámpát tekinthet meg a látogató, melyek a világ számos vasúttársaságát jellemzik, Hollandiától Mongóliáig, illetve az Egyesült Államokig.

Viola vendégház

Viola vendégház

Hegykő egész évben kellemes tartózkodást biztosít a gyógyulni- és pihenni vágyóknak, valamint a szabadidejüket aktív pihenéssel eltölteni kívánó vendégeknek.A település Ausztriából Klingenbach, Deutschkreutz és Pamhagen felől, Sopronból és Győrből a 85. számú főútvonalról közelíthető meg. A Viola Vendégház 1-2-3-4 ágyas, fürdőszobás, főzőkonyhás, televízióval felszerelt szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit a Termálfürdő szomszédságában. A vendégház saját napozóterasszal, pihenőkerttel és zárt gépkocsibeállóval rendelkezik.

Hirdetés
''Évfordulós'' látnivalók

''Évfordulós'' látnivalók

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság bemutató/látogatóhelyein, tanösvényein járva, az év elején: január és február hónapokban is sok érdekes látnivaló kerülhet az ember szeme elé. Akiket nem riasztanak vissza az odakint röpködő mínuszok és szabadidejüket szívesen töltik a természetben nos, számukra szeretnénk pár aktualitással segíteni.

Tuti menü