Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Osztrák oldal képes leírás - Fertő-tó.tlap.hu
részletek »

Osztrák oldal - Fertő-tó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ferto-to.tlap.hu » Osztrák oldal
Keresés
Találatok száma - 4 db
A Fertő tó és környéke

A Fertő tó és környéke

Ahol a nap vörösesen izzó korongja összeérni látszik a Földdel és a messzeség végtelennek tűnik, ott találhatják meg boldogságukat a kerékpározás szerelmesei. A világörökség részét képező Fertő tó Nemzeti Park a Pannon-síkság páratlan szépségével, valamint kultúrtörténeti emlékek egész sorával kápráztatja el és nyűgözi le a kirándulókat. A római kőfejtőtől a középkori várakon és barokk templomokon át egészen a modern szoborparkig vezet a kerékpáros időutazás. Ráadásul mindez tökéletes összhangban a természettel, amely itt, közép-európai viszonylatban is egyedülálló módon része a mindennapi életnek.

Podersdorf am See

Podersdorf am See

Kora tavasztól késő őszig pezsgő élet folyik a tó parton, vízi sportokra, kellemesek fürdőzésekre csábít. A település strandja 1,4 km hosszan terül el, és sekély parti területe kiválóan alkalmas gyermekek számára. Podersdorf am See számos Fertő-tavi rendezvény helyszíne. A városka egyik nevezetessége a látogatható szélmalom.

Szentmargitbánya

Szentmargitbánya

A környezetéből kissé kiemelkedő dombon, a falu főterén áll a Keresztelő Szent János plébániatemplom. Eredetileg gótikus, amit az egyik oszlopon található 1497-es évszám is megerősít. Ebből az időből származik a templom kőből faragott szószéke is. Az épületet 1960-ban modern stílusban átépítették, s csak részei utalnak a korábbi időszakaira.

Üdvözöljük a Fertő-tónál

Üdvözöljük a Fertő-tónál

A Fertő tó Ausztria legkeletebbi tartományában található. Az évi több mint 2000 napos órájával Ausztria legkedveltebb pihenőrégiói közé tartozik a sztyeppetót övező tájegység. Legyen szó akár sportról, kultúráról, természetről, borról vagy akár kulináris élvezetekről - az UNESCO világörökségei közé tartozó Neusiedler See tájegységében mindenki megtalálja azt, ami felejthetetlenné teszi a tökéletes nyaralást.

Tuti menü