Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Természet, ökoturizmus képes leírás - Fertő-tó.tlap.hu
részletek »

Természet, ökoturizmus - Fertő-tó.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ferto-to.tlap.hu » Természet, ökoturizmus
Keresés
Találatok száma - 5 db
A megye madárvilága

A megye madárvilága

A Hanság, a Kisalföld e jellegzetes kis tája, a Győri-medence peremtörései mentén alakult ki. Délről a Rába és a Répce által alkotott hordalékdomb, északkeleti irányból pedig a Szigetköz, a Duna által lerakott törmelékkúp határolja. Észak felé a táj a Mosoni-síksághoz csatlakozik. A hajdani mocsárvilág napjainkban 330 négyzetkilométer kiterjedésben égererdők, mocsaras rétek, legelők, lápok, és rekettyések alakulata, számos állat ritkaságnak (lápi póc, mocsári teknős, parlagi vipera, hód, vidra, túzok) ad otthont. A Fertő-Hanság Nemzeti Park központja Sarródon található, melynek közelében természetes környezetben figyelhetjük meg a gazdag madárvilágot, találkozhatunk vízi bivalyokkal, magyar szürke marhákkal. Öntésmajorban megtekinthetjük a táj csodálatos élővilágát bemutató kiállítást.

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Magyarország és Ausztria határán fekvő Fertő-Hanság Nemzeti Park a természet ritka szép szigete Magyarország nyugati kapujában. Az egykor hatalmas mocsár- és lápvilág táji jellegzetességei, egyedülálló növény- és állatvilága, nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyei, néprajzi és kultúrtörténeti értékek menedékhelyei révén, felkerült a világörökség listájára. A lenyűgöző természeti és kultúrtörténeti értékeket a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatósága őrzi a Bakonyaljától a Soproni-hegységig, a Dunától a rábaközi rétekig, tölgyesekig.

Hajnali madárles - Madármegfigyelő túrák

Hajnali madárles - Madármegfigyelő túrák

A Fertő tó hatalmas nádasa, a tó környéki kaszálók, legelők és szikes tavak páratlanul gazdag madárvilágnak adnak otthont. Ezen túráink során olyan madarakat mutatunk be és hozunk közel az érdeklődőknek, melyeket eddig talán természetfilmekről sem ismertek. Külföldi turistáknak pedig olyanokat is, melyeket hazájukban nem figyelhetnek meg.

Ökotúrák

Ökotúrák

Vállalkozásunk1999-ben azzal a céllal jött létre, hogy a gyerekek környezeti tudatformálást, a természeti nevelést és a természetben való felüdülést elősegítse. Évente több ezer gyereknek mutatjuk be, a ma már Világörökségként jegyzett Fertő-táj (beleértve a Fertő-Hanság és az ausztriai Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Parkot is) és Sopron környékének természeti értékeit, szépségeit, mely tavalytól a magashegységek varázslatos világával is bővült.

''Évfordulós'' látnivalók

''Évfordulós'' látnivalók

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság bemutató/látogatóhelyein, tanösvényein járva, az év elején: január és február hónapokban is sok érdekes látnivaló kerülhet az ember szeme elé. Akiket nem riasztanak vissza az odakint röpködő mínuszok és szabadidejüket szívesen töltik a természetben nos, számukra szeretnénk pár aktualitással segíteni.

Tuti menü